TOPlist

Pivní palačinky

14. března 2017 v 20:25 | Lea |  Gastro
Metoda pokus = omyl v mojí režii málokdy končí v koši. Tento recept vznikl tím, že jsem přemýšlela, jak využít zbytek pivního těstíčka k fish & chips. Ano, obalovaly se v tom kousky ryby, přesto jsem neváhala zaexperimentovat a přejít do sladkého. A vyšlo to! Moje hlavní zásada za plotnou totiž je, vše zužitkovat a pokud možno nic nevyhodit. Těstíčka zbylo víc než trošku a to byla pro mně velká výzva :)...
Původní těstíčko na obalení ryb se skládalo z prvních tří surovin. Pomocí vajíčka a cukru jsem se pokusila lehce přiblížit palačinkám. Byly výborné! Že se v původní směsi obalovala ryba, nepoznal nikdo. Dokážu si z nich představit palačinkový dort jako překvapení pro partnera. Mně by radost rozhodně udělal :D.


PIVNÍ PALAČINKY (s kapkou ryby :D)

Ingredience:
  • 1/2 plechovky piva
  • sycená voda (ledová)
  • hladká mouka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • olej na smažení

Postup:

Všichni víme, jak vypadá palačinka, takže polopatě :). Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme táhlé těsto. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Výborně chutnají s javorovým sirupem a slaným karamelem. A také s domácím freshem...




Lea
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Honza Honza | Web | 15. března 2017 v 20:35 | Reagovat

"A nezapomeňte, že jenom Vy víte, co se v kuchyni doopravdy dělo." :) Rozhodně zajímavá idea, jak zužitkovat zbytky z předchozího vaření.

2 Lea Lea | Web | 18. března 2017 v 10:43 | Reagovat

Dělo se pouze výše popsané, ničím se netajím a dokonce jsem strávníkům přiznala původ těsta ještě než začali jíst :).
Jinak improvizovat se zbytky z předchozího vaření a vymyslet tak něco nového mně moc baví.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama