TOPlist

Zázvorové pivo podle Ohnivýho kuřete

26. ledna 2017 v 10:54 | Lea |  Gastro
Recept mně zaujal díky svému názvu. Tím se asi tajit nemusím :D. Nicméně pivo to až tak úplně není. Vlastně nevím, jak přišli na srovnání s pivem. Je ale pravda, že když hotový základ říznete ve sklenici s klasickou desítkou v poměru půl na půl, získáte skvělého a lehce pikantního radlera ;).
Hotový výrobek připomíná svojí chutí i hustotou džus, který se dá pít i samostatně. Počítejte ale s tím, že vás bude trochu pálit pusa. Zázvor je trochu pikantnější na chuť.

ZÁZVOROVÉ PIVO z webu seriálu Ohnivý kuře

Ingredience:
  • 1/4 kg zázvoru
  • cukr
  • voda
  • citron
  • med (nemusí být)

Postup:

Zázvor neloupeme. Pouze omyjeme pod tekoucí vodou a rozdělíme na pět zhruba stejných dílů. Jednu část (asi 50g) nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do zavařovací sklenice. Ideální je třílitrovka od okurků, ale pokud ji jako já nemáte, můžete to udělat jakoby nadvakrát. Jen myslete na to, že suroviny v každé sklenici se musí pět dní prokvašovat.
K zázvoru přidáme dvě lžíce krystalového cukru a dvě deci převařené a vychladlé vody. Sklenici uzavřeme a necháme stát na lince při pokojové teplotě.
Druhý den opět vezmeme jeden díl zázvoru, nastrouháme, vložíme do sklenice spolu s dvěmi lžícemi cukru a zalijeme vodou. Takhle to opakujeme pět dní, dokud směs nezačne kvasit. Během kvašení odpouštíme ze sklenice přebytečný vzduch.
Po pěti dnech scedíme přes cedník. Ke šťávě přidáme šťávu z citronu, lžíci cukru a lžíci medu (případně lžíci cukru navíc). Promícháme, slijeme do lahví a dobře uzavřeme. Ideální jsou lahve s patentním uzávěrem (viz. foto). Necháme 24 hodin dokvasit při pokojové teplotě. Druhý den vychladíme a můžeme pít a experimentovat :).




Lea
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Amálka Amálka | Web | 16. února 2017 v 20:11 | Reagovat

Tak to určitě vyzkouším, zázvor miluju ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama