TOPlist

Russian ginger, likér, který prohřeje

23. ledna 2017 v 11:54 | Lea |  Gastro
RUSSIAN GINGER

Ingredience:
  • 150g zázvoru
  • 1 citnon
  • 0.5 l vodky
Postup:

Připravíme si velkou lahev - mně stačila lahev 0,75 l od vína a hladina likéru je těsně pod okrajem hrdla. Zázvor omyjeme a nakrájíme tak, abychom jednotlivé kusy dostali do lahve. Totéž provedeme s oloupaným citronem. Vše zalijeme vodkou a uzavřeme. Necháme odstát při pokojové teplotě cca 3 měsíce - dá se upíjet již po měsíci ležení.

Tento likér prokazuje léčivé účinky v době chřipek a nachlazení. Někdo si dává slivovici, ale tohle je daleko jemnější. Ráno si nalijete panáka, kterého ucucáváte po celý den :).




Lea
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama