TOPlist

Ratatouille s kapkou orientu

20. listopadu 2016 v 13:50 | Lea |  Gastro
Pokrm nevznikl na základě receptu na ratatouille jak ho znáte všichni. K tomu má skutečně hodně daleko! Receptura, ze které jsem se asi před půl rokem odrazila spočívala pouze v cuketě, mrkve, červené čočky, soli a pepře. Dostala jsem ji od kolegyně v práci a postupně vypracovala do této podoby a úrovně. Když potom došlo na vymýšlení vhodného názvu, napadla mně podobnost právě s francouzským ratatouille - byť jen díky použité cuketě...
A co je na tom jídle velmi unikátního? Kromě teplých obědů a večeří se dá povýšit i na salát či svačinu do práce. Chutná totiž dobře i zastudena...

RATATOUILLE S KAPKOU ORIENTU

Ingredience:
  • 1 středně velká cuketa
  • 2 mrkve
  • olivový olej
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka Koření pěti vůní (směs sečuánského pepře, fenyklu, badyánu, skořice a hřebíčku)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 hrnek červené čočky
  • voda - podle potřeby (obvykle stačí množství v návodu k uvaření čočky)


Postup:

Cuketu a mrkev nakrájejte na menší kousky a orestujte je na olivovém oleji. Až začne zelenina měknout přidejte prolisovaný česnek, koření, sůl a pepř. Směs krátce poduste, přisypejte čočku a zalijte odpovídajícím množstvím vody. Vařte asi deset minut dokud čočka nezměkne. Hotovo.





Lea
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama