TOPlist

Jak vyzrát na smažák

6. září 2016 v 20:18 | Lea |  Know - how
Je to jedno z nejjednodušších jídel a většina z nás ho prostě miluje! Smažený sýr, hranolky a hora tatarky! Rychlé, jednoduchá a nedá se na něm téměř nic pokazit...tedy do chvíle, kdy ho nešťastní seškrabujeme z pánve na talíř rozteklý. Naštve vás to. Dali jste si na něm přece záležet od úplného základu! Koupili jste si drahý a kvalitní Eidam s vysokým procentem tuku. Obalili jste sýr v trojobalu a to pro jistotu třikrát (vyplácali jste raději dvě vejce)! Smažíte jej na oleji, který bublá jako whirlpool a modlíte se: hlavně aby se neroztekl! A pak to přijde! Vezmete obracečku a pokoušíte se laskominu obrátit. Přitom protrhnete obal a vše, co na tomto jídle tak milujeme vytéká ven. Nadáváte, ale už nenaděláte nic. Naděláte...

Věřte, že tentokrát ani nezáleží na kvalitě a množství tuku v Eidamu jako spíš na správném postupu. Přišla jsem na jeden fígl, o který se s vámi ráda podělím...


JAK NA TO:

Obvykle zvládnu tímto způsobem připravit tři sýra najednou. Navíc potřebujete pouze obyčejný sáček. Sýry dvakrát obalte v trojobalu, přes to se nedostanete! První obalení je základ a druhý pojistka. Hlavní fígl spočívá v tom, že je před smažením pichnete do mrazničky...

První obalený sýr vložte do připraveného sáčku a nechte jej volně, nesvazujte, negumičkujte.




Na sýr, který již je v sáčku položte druhý a volný konec sáčku přes něj přehněte.




Po přehnutí jej jakoby rozevřete tak, aby vám vznikla kapsa. Do kapsy vložíte třetí sýr, který překryjete horní částí sáčku.




Výsledkem by mělo být, že jsou všechny sýry odděleny od sebe sáčkem a v nepřimrznou vám k sobě. Finální balíček by měl vypadat nějak takto...




Máte připraveno! Šupem s nimi na mrazák! Ideální je, připravit si sýry večer a nechat je v mrazáku přes noc. Ale nevadí když to spácháte pouze několik hodin před obědem (či večeří). I tak se vám sýry při smažení neroztečou a budou mistrovské jako v restauraci :)...

TIP: Když můj oblíbený market vyhlásí akci na Eidam, nakoupím více plátků a obalím je "na mražák". Vydrží tam třeba měsíc a já mám jistotu, že mám doma něco rychlého, co jen hodím na pánvičku a zasytí mně to ;)...

Dobrou chuť!

Lea
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama