TOPlist

Božský nakládaný hermelín

29. srpna 2016 v 8:34 | Lea |  Gastro
Perla české kuchyně. Neznám nikoho, koho by urazil nakládaný hermelín! Milují ho snad všichni. Na internetu jsou kvanta receptur. Jeden jediný a nejlepší prostě neexistuje. Každý máme jiné chutě a každý je tak jedinečný. Někdo do nakládacího láku dává feferonku, někdo ji nesnese. Jeden dává mletou papriku, druhý grilovací koření...

Ráda bych se s vámi dnes podělila o svůj recept. Stejně jako všechny recepty, které znáte je i tenhle kompromisem asi pěti různých receptů. Možná vás zarazí, že u jednotlivých ingrediencí většinou neuvádím žádné poměry (pouze u některých malé tipy). Je to skutečně o tom, že si každý udělá poměry vlastní. Záleží na vás a na tom, co pro vás znamená chuť nakládaného hermelínu...


NAKLÁDANÝ HERMELÍN

Ingredience:

- hermelíny
- cibule
- česnek (moje pravidlo: 1ks hermelínu = 2 stroužky česneku)
- sůl
- koření na grilované sýry
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- olej

Doporučuji použít nejlépe uzavíratelnou sklenici s odklápěcím pogumovaným víkem. Je velmi důležité, aby se do ní během samotného zrání nedostal vzduch!


Postup:

Hermelíny rozřízněte podélně na dvě placky. Obě pořádně potřete směsí rozmačkaného česneku se solí a grilovacím kořením. Oba plátky opět spojte k sobě a překrojte je pro změnu příčně. Sýry máte připravené :).
Na dno sklenice rozprostřete na kolečka nakrájenou cibuli. Na ni položte připravené sýry (vždy dvě půlečky k sobě) a přidejte ze dva bobkové listy a pár kuliček pepře a nového koření, ať mu tam není smutno :). Opět zasypte cibulí a pokračujte dalšími patry, dokud se nedostanete pod horní okraj sklenice. Snažte se o to, aby se co nejméně dotýkaly stěn nádoby.
Zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Protřepte sklenicí, aby se olej dostal opravdu všude a vyprchal při té příležitosti přebytečný vzduch. Dobře uzavřete a ubytujte je v lednici na 7-10 dní.

Nejtěžší úkol ze všeho: Snažte se na pochoutku 7-10 dní nemyslet :D...

TIP: Olej z hermelínů nevylévejte! Bezvadně se hodí ke smažení bramboráků (do jejihž těsta lze použít i tu cibuli). Dále mám ověřeno, že se hodí na hranolky, smažený sýr i chléb ve vejci...

Dobrou chuť!

Lea
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama